زندگی نامه

دکتر لطفعلی زاده در سال ١٣۴۶در شهر تبریز متولد شد و بعد از تحصیلات دبستان و دبیرستانی در سال 1364 موفق به اخذ دیپلم از دبیرستان طالقانی شدند و دراین مدت ازمحضر اساتید بزرگواری همچون استاد عبهری، دکتر قره بیکلو، دکترعرب زاده، استاد برجسته باف، دکتر آذرپورکسب علم و معرفت نمودند.

ایشان درسال١٣۶۵ مشغول به تحصیل رشته پزشکی در دانشکده های علوم پزشکی هرمزگان (شیراز) و تبریز شده و از محضر اساتید و چهره های ماندگاری مانند زنده یاد پروفسور محمدرضا ناسی زاده از بنیانگذاران رشته فوق تخصصی جراحی سینه کسب علم نموده و بعد از اخذ دکتری حرفه ای عمومی در سال ١٣٧۵و پس از انجام خدمت مقدس سربازی و تعهدات خدمت در مناطق محروم در سال ١٣٧٩ در رشته تخصصی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه تحصیل داده و از محضر اساتید بزرگواری همانند زنده یاد پروفسور رضا برادران کسب فیض کردند. ایشان درسال 1380 پس از کسب مدرک دانشنامه تخصصی (بورد تخصصی ) و همزمان با انجام تعهدات مربوط به تخصص کودکان با توجه به نیاز به تشخیص بیماریهای ژنتیک و اقدامات تشخیصی پیش از تولد موفق به اخذ مدرک مشاوره ژنتیک بالینی درسال١٣٨٠ از دانشکده علوم توانبخشی بهزیستی تهران ( معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی ) می کردند و از محضر اساتید بزرگواری همچون پروفسور شفقتی بنیانگذار مشاوره ژنتیک بالینی و پروفسور کریمی نژاد از پیشکسوتان ژنتیک پزشکی کشور کسب علم می کنند.

سوابق اجرایی

ایشان با توجه به خلاء شدید و نیاز مبرم جامعه درموضوعات ژنتیک، پیشگیری و غربالگری بیماری ها و نیز ارتقاء سطح سواد سلامتی جامعه بخصوص والدین و نیز تعهد ایشان به انجام مسئولیت اجتماعی از سال ١٣٨٩ اقدام به تالیف کتب کاربردی و تهیه سی دی و دی وی دی های آموزشی با موضوع کودک و خانواده نمودند بطوری که تا به امروز بیش از۴٠ عنوان کتاب از آثار ایشان به چاپ رسیده است. آثار ایشان به دو زبان انگلیسی و عربی نیز چاپ کردیده است و نسخ الکترونیکی آنها نیز دردسترس است.

ایشان از سال١٣٨٠ در سازمان بهزیستی بعنوان متخصص کودکان و مشاوره ژنتیک درمراکز مشاوره ژنتیک بهزیستی و شیرخوارگاه احسان و نیز بعنوان ریاست مرکز مشاوره ( ژنتیک، خانواده و مشاوره قبل ازطلاق ) و تجهیز و راه اندازی مراکز مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک درسازمان بهزیستی، بیمارستان بهبود و در سطح شهرتبریز فعالیت نمودند.

ایشان از سال ١٣٨٢ بعنوان متخصص کودکان و مشاوره ژنتیک بالینی دربیمارستان بهبود تبریز مشغول فعالیت گردیدند و با حمایت مدیریت خلاق؛ پرتلاش و توانمند بیمارستان جناب آقای ذیجاه ( که از ایده های جدید علمی استقبال می کنند) و سایر اساتید بزرگوار همانند آقایان دکتر ایمانی، دکتر اکبری، دکتر سبحانی، دکتر قردشخانی و سرکارخانم دکتر ریحانی فر (و آقای دکتر شبستری که از پیشکسوتان و بنینانگذاران تست های غربالگری و مشاوره در استان می باشند) اقدامات بسیار ارزنده و ماندگاری در بیمارستان بهبود، مراکز علمی و دانشگاهی، دولتی و خصوصی در سطح شهر انجام داده اند که بعضی از این اقدامات پس از چند سال بصورت طرح ملی کشوری انجام می گیرد.

طرح های ملی

١. شنوایی سنجی نوزادی در سال ١٣٨٣

٢. راه اندازی آزمایشات پیش از تولد و انجام اولین مورد آمنیوسنتز (نمونه گیری از مایع آمنیون که جنین درون آن در رحم مادرغوطه ور است) درسال ١٣٨۵

٣. آزمایشات غربالگری متابولیکی و غددی نوزادی در سال ١٣٨۶

۴. کلینک غربالگری سرطان سینه بانوان ١٣٨٧ که درکشور بی نظیر است و از طرحهای بسیار موفق است و حتی مورد تحسین مراکز علمی خارج ازکشور مانند هلند قرارگرفته است.

۵. بینایی سنجی کودکان ازسنین ۶ماهگی در سال ١٣٨٨

۶. نمونه گیری و ارسال به آزمایشگاه های ژنتیک معتبر تهران و خارج از کشور از سال١٣٨۴ زمانی که هنوز از آزمایشگاه های ژنتیک مولکولی و تشخیص پیش از تولد در تبریز و شمالغرب بصورت امروزی و به روز خبری نبود.

٧.  ارزیابی تست هوش کودکان ازپایان ۴٨ماهگی در سال ١٣٨٨

٨. اکوکاردیوگرافی غربالگری بیماریهای قلبی نوزادان در سال١٣٩٠

٩. طرح پیشگیری از پوسیدکی دندان ( وارنیش فلورتراپی؛ شروع ازپایان ٢سالگی ) در سال ١٣٩٨

١٠. کلینیک استعدادیابی ورزشی کودکان در سال ١٣٩٨

١١. سونوگرافی غربالگری در رفتگی مادر زادی لگن نوزادی در سال ١٣٩٩

انتشارات دکتر لطفعلی زاده